Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skriv huset på barnen – slipp skatten

Tips till fastighetsägare ifall Vänsterblocket vinner valet.

Annons

Enligt deras nya begränsningsregel så ska max 4 procent av inkomsten betalas i fastighetsskatt. Skriv därför över kåken på barnen som förskott på arv samt ett avtal om att få bo kvar. 825 kronor i administrativ avgift vid gåva. Då slipper ni fastighetsskatten helt så länge ungarna inte tjänar några egna pengar. För en villa med taxerat värde på 5,5 Mkr så sparar man 10 000 kronor per år utöver de maximala 6 387kr/år till kommunen det vill säga totalt 16 387kr. Inte illa för en enkel gåvotransaktion, tänkte Östros på detta upplägg?

Så blir det när vänsterblocket vrider sig sönder och samman för att skapa komplicerade regler i sin jakt på att klämma åt de som råkar ha det lite för bra ställt. Jakten på den totala rättvisan tar aldrig slut. Måtte vi inte kvävas i regelvärket (sic!) innan. Snart är det enklare att Staten tar allt vi äger och får i lön och så ansöker man om att få ut en slant när det behövs. Statlig veckopeng. Det måste vara Vänstern egentliga långsiktiga mål.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel