Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skriet – något nytt uppstår på scen

Isak Sundström är dubbelt aktuell på Yran. Dels med sitt Pascal som har hunnit ge ut tre skivor, men även med fjolårsdebuterande Skriet. Bakom episka missljud och tunga ljudbilder gömmer sig punkaren som blev författare.

Hur kom det sig att du började med musik?

– Jag spelade i några punkband som barn, hade mycket musik runt om mig, syskon och deras kompisar som spelade.

Isak själv beskriver Skriets musik som mycket pukor, syntar och bluesgitarrer. Men det är en konstellation som ännu inte funnit sin liveidentitet.

– Vi har mest spelat in och är inte jättevana att spela live. Men nu är min syster med och spelar när vi spelar live och det känns väldigt kul, som att något nytt uppstår.

Vid sidan av musiken har Isak Sundström ströjobbat inom hemtjänsten, som kistbärare och vaktmästare, och dessutom skrivit två böcker. Trots att han hunnit vara delaktig i fyra fullängdsalbum blir han lite förvånad av gensvaret till Skriets debut.

– Vi trodde faktiskt inte att vi skulle bli uppmärksammade.

Skriets målgrupp är enligt Isak Sundström smal, men de har aldrig haft som mål att locka massorna.

– Det finns alltid folk som är intresserade av att upptäcka ny musik. Men sen är det säkert en stor majoritet som nöjer sig med att stå och glo på vadsomhelst. Men den publiken är vi inte så intresserade av.