Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskobana lockar många

Isovalen på Campusområdet i Östersund var ett välbesökt utflyktsmål för skridskoåkare under jul- och nyårshelgerna. Såväl vuxna som barn letade sig dit för att åka en runda eller två.

En del hade kommit dit för att träna. Andra bara för att ha kul med kompisarna. Kicki och Ronny tillsammans med de två barnen Agnes och Liv var bara en av många familjer som passade på att besöka den populära skridskobanan på nyårsaftonen. Men vanan att åka skridskor skiljde sig åt beroende på vem i familjen man frågade.

– Jag åkte två gånger förra året men innan dess hade jag inte åkt sedan jag var liten. Det är lite som Bambi på isen, skrattar Kicki Johansson och konstaterar att de båda barnen på bara ett par år har hunnit bli bättre än hon själv.

Familjen gillar isovalen och brukar komma till campus ganska ofta för att åka.

– Vi brukar bara åka två varv och sedan är barnen nöjda. Det är bättre att komma hit ofta men inte vara här så länge att de tröttnar, resonerar Kicki Johansson.

– Och själva brukar vi få rätt så ont i fötterna så det räcker med ett par varv, säger Ronny Östberg och skrattar.

Åttaåriga Theolina Hammarstedt passade även hon på att besöka isovalen på nyårsaftonen.

– Förra året var jag här rätt ofta och i år har det blivit två gånger. Det är jättebra här. Man kan öva på att åka som en åtta, säger Theolina innan hon ger sig ut på årets sista runda.

Kristina Ingebrand spenderar sin första vinter som boende i Östersund och besöker skridskoovalen tillsammans med sina barn Melker och Carl. Melker är bara tio månader och får nöja sig med att åka pulka. Carl däremot fick för första gången prova på att åka skridskor.

– Det gick ganska bra faktiskt. Han tyckte det var halt men verkade gilla det, säger Kristina och tillägger att familjen med största säkerhet kommer att komma tillbaka.