Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt och tårar på Häckeberga slott

Annons


Fem nya stjärnor som gnuggas hårt. Den 25 december är det premiär för tredje säsongen av "Stjärnorna på slottet". Som vanligt väntar konflikter, tårar och mängder av skratt.

Christina Schollin, Janne "Loffe" Carlsson, Staffan Scheja, Jonas Gardell och Kjerstin Dellert. I den tredje säsongen av "Stjärnorna på slottet" möts fem personligheter av ett sådant omfång att skånska Häckeberga slott knappt räcker till. SVT torde vara nöjda med årets medverkande. Den nya säsongen av det populära tv-programmet bjuder på stora bråk, djupt kända tårar och hysteriska skrattanfall.
"Kretivt dårhus"

-Ett kreativt dårhus, säger pianisten Staffan Scheja, och sammanfattar programmen väl.

På torsdagen bjöd SVT på smakprov ur samtliga fem program. Bilderna bekräftade delvis de rykten om konflikter mellan deltagarna som cirkulerat sedan sommarens inspelningar. Men det blev också överraskningar.

Efter inspelningarna uttalade sig scenartisten Kjerstin Dellert starkt negativt om Jonas Gardell.

-Jag tyckte att han betedde sig riktigt illa, väldigt nonchalant och nedlåtande, men det är utagerat nu. Vi skiljdes alla som vänner, säger den 83-åriga primadonnan.
Bränner till

Av den konflikten ser man ingenting i det material som SVT förhandsvisar, däremot brinner det till ordentligt mellan Jonas Gardell och Staffan Scheja. Under pianistens dag på slottet ska de andra deltagarna lära sig spela fiol. Han lämnar dem i händerna på en professionell musikpedagog som ska forma dem till en stråkkvartett. Men kvartetten blir snabbt en trio när Jonas Gardell rusar ut ur slottet - svårt sårad.

-I efterhand förstår jag Jonas. Han tyckte att jag borde ha varit med under repetitionerna för att fånga upp deras reaktioner och det har han kanske rätt i. Jag och Jonas blev goda vänner och har träffats flera gånger efter programmen. Det har kanske lite att göra med att vi tvingades konfrontera varandra, säger Staffan Scheja.

Mer läsning

Annons