Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällgänget redo för nya blåsningar

/
  • ”Vi var ganska utdömda inför kvartsfinalen, men när vi vann första matchen kände vi att vi hade chansen”, säger Christian Söderström, Skellefteås bäste poängplockare.Foto: Scanpix

Han har vunnit SM-guld med Färjestad och vill gärna nå lika långt igen.
Forwarden Christian Söderström är säker på att Skellefteå kan fortsätta skrälla i SM-slutspelet.
– Det gäller bara att ge sig fan på det, säger han inför mötet med sitt gamla lag.

Annons

Segern mot guldkandidaten och serietvåan Linköping i kvartsfinalserien har av en del kallats för en av de största skrällarna i slutspelets historia.

När nu Skellefteå är i sin första SM-semifinal på 28 år och möter en annan guldkandidat, seriesegraren Färjestad, är det förstås inga diskussioner om vilket lag som är favorit. Men i Skellefteå tror man på fortsatt skrälläge.

– Vi var ganska utdömda inför kvartsfinalen, men när vi vann första matchen kände vi att vi hade chansen. Jag tyckte vi blev starkare ju länge serien gick, säger Christian Söderström som är Skellefteås bäste poängplockare i slutspelet med sex poäng (2+4).

Han spelade fram Kimmo Koskenkorva till det avgörande målet i Linköping och har fortsatt framgångarna efter sin mest produktiva elitseriesäsong, 14 mål och 29 poäng i grundserien.

Söderström, 28, var med och tog SM-guld med Färjestad 2006 och säger sig ha hittat rätt känsla även i det här slutspelet.

– Det är fina minnen och det är inte omöjligt här heller. Jag vet ju vad som krävs, säger han.

Finns det några bilder från det guldet som du plockar fram och använder dig av nu?

– Det är mest det här med lagkänslan. Det är den som är så viktig, stämningen och så. Det känner man i regel direkt om det är något som kommer att gå bra eller om det går åt helvete och det känns bra i vårt lag.

Skellefteåspelarna fick en ledig dag i tisdags efter holmgången och drygt fem perioder i Linköping och tränade lätt på onsdagen. Det är fortfarande en del tunga kroppar och laget dras dessutom med en del skadeproblem. Målkungen Niko Dimitrakos har exempelvis fortfarande inte spelat en enda match i slutspelet.

Motståndaren Färjestad kommer till Skellefteå med en veckas vila bakom sig.

Något som Söderströms Skellefteå tänker utnyttja.

– Det är väl både för- och nackdelar med att vila en vecka. Fördelen är om man har skador att man får tillbaka de spelarna. Det negativa kan vara att man kommer lite ur matchtempo och det kan de få problem med i början. För oss är det bara att köra på.

Timråprodukten Söderström gjorde drygt två säsonger i Färjestad, men fick inte nytt kontrakt till den här säsongen och valde Skellefteå. Han ser fram emot mötet:

– Det blir kul och är alltid roligt att möta gamla polare. Men det blir ändå ett krig, varnar han.

Mer läsning

Annons