Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen bäste svensk

Inom laget anses Tobias Arwidson redan vara den bästa skytten.

På torsdagskvällen visade han det för hemmapubliken.

– Men jag är jag är lite besviken på att jag inte satte alla skott i sista skyttet, säger den 25-årige Östersundsbon, som blev 22:a och bästa svensk.

Tobias Arwidson har aldrig varit bättre än 22:a på en världscup. Efteråt var lagkamraterna imponerade.

– Han är vår bästa skytt, men kanske lite svagare i åkningen. Och här i Östersund är det en riktigt tuff bana. Att han då är så högt framme är riktigt starkt, berömmer Carl-Johan Bergman, som hade en betydligt tyngre dag (sex bom och en 46:e plats).

Tobias Arwidson inledde med att skjuta fullt i både ligg och stå. Men de två avslutande besöken på vallen bjöd på en bom var, och två tilläggsminuter. I mål var han 4.22 efter segraren Martin Fourcade, Frankrike.

– I det sista ståskyttet var Tobias oerhört nära att pricka alla. Bommen var en kantträff, berättar Marko Laaksonen, damernas förbundskapten, som stod och rapporterade från vallen.

Det grämde Tobias Arwidson rejält efteråt.

– Jag brukar skjuta bra i sådana där lägen. Jag borde ha träffat. Men att komma in i ett så bra läge inför sista skyttet på hemmaplan är en ny situation för mig. Jag får vara nöjd. Det är ändå riktigt bra för att vara första tävlingen, säger han.

– Men nu blir jag sugen på att köra mer direkt.
Våra övriga svenskar hade ingen bra dag. Fredrik Lindström sköt fem bom (två redan i första liggande) och slutade på en 33:e plats.

– Jag blev lite för feg på vallen i dag, och tog slut i åkningen på sista varvet, säger han till Sporten.

Björn Ferry sköt fem bom och slutade 39:a.

– Skyttet var svårt i dag. Men om jag tar bort alla bom så hade jag varit tvåa. Åkningen var bra. Det är så man får se det, säger Ferry.

Kvällens gigant var förstås fransmannen Martin Fourcade som vann med över två minuter. Han sköt bort sitt lag i mixstafetten i söndags och många började då undra över hans kapacitet i år (han åkte dåligt också i förra helgen i Norge) – även han själv.

– Efteråt undrade jag om jag fortfarande var en bra skidskytt. Nu känns det bra att jag har bevisat det, säger han efter att ha segrat med över två minuter.

Direkt efter sista skyttet sträckte han upp armarna och manade på publiken.

– Det var bara något som kom. Jag var så glad över segern, att få bevisa för mina fans att jag fortfarande är att räkna med, säger han.

Tvåa blev Simon Eder, Österrike och trea blev hans landsman Daniel Mesotitsch.