Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräck från motormän

Sten Bredberg ger sken av att representera medlemmarna i Motormännen.

Annons

Hans insändare i LT den 4 maj, innehåller dock endast den borgerliga skräckpropagandan mot de rödgrönas förslag. Den är dessutom fylld med dubiösa och direkt felaktiga påståenden.

Ett exempel: ”Bilen är en förutsättning för tillväxt och välfärd”. Sant, men vem säger att dagens bilpark är det? Snarare tvärtom, dagens bilpark, både till kvalitet och kvantitet, är ett direkt hot mot dessa värden.

En kvinna, som beklagade sig i tv, jobbpendlade ensam 20 mil om dagen i en bil som drog en liter bensin per mil. Tänk om hon skaffade sig en alternativ bil som drog en halv liter alternativbränsle. Vilken besparing det skulle bli både för hennes plånbok och samhället i stort.

Ett annat exempel: ”I dag betalar bilisterna 80 miljarder... cirka tre fjärdedelar försvinner rakt in i den allmänna budgeten”. De försvinner inte, de täcker knappast de skador som biltrafiken orsakar miljön. Det är som med alkoholskatten som inte räcker till att täcka de sjukvårdskostnader som alkoholen orsakar.

Rödgrön bilägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel