Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKR kommenterar Felix Finnvedens ledare: Vi vill ha avtal som utvecklar välfärden

Annons

När Felix Finnveden i en ledare (8 januari 2020) beskriver årets avtalsrörelse håller jag med om beskrivningen av välfärdens utmaningar, men den innehåller samtidigt en del missförstånd och faktafel.

I debatten – och LT:s ledartext är inget undantag – kan man få intrycket av att bara kommuner och regioner lyckas rekrytera fler, så löser sig kompetensförsörjningen. Så fungerar det inte. Det är ett faktum att de äldre ökar med nästan 50 procent, medan vi i yrkesverksam ålder endast ökar med 5 procent de kommande åren. Om så alla som går ut gymnasieskolan skulle vilja välja välfärdens yrken, så skulle det inte räcka.

Trots en allt tuffare konkurrens om arbetskraften på arbetsmarknaden har antalet medarbetare i välfärden ökat de senaste åren. Det beror på att behoven ökar och på att medarbetare trivs. Vi har många kompetenta medarbetare i välfärden och det vill vi fortsätta ha. Arbetsmiljön är viktig och många åtgärder görs, t ex stöd och metoder för hälsosam arbetstidsförläggning.

Våra avtal ska ge arbetsgivare och fackliga organisationer förutsättningar att tillsammans utveckla verksamheterna. Självfallet har vi olika roller och är inte överens om allt, men vi jobbar tillsammans både nationellt och lokalt, ofta med samsyn om vad som behövs. I det är förstås korrekta fakta viktiga.

Finnveden påstår att SKR:s inriktning för avtalsrörelsen är att förhandla fram ”nollavtal”. Det är helt fel uppfattat. Det har inte varit SKR:s inriktning tidigare och är det inte nu heller. Under lång tid – och oavsett vilka partier som funnits i ledningen – har SKR förespråkat kollektivavtal utan centralt angivna lönenivåer, ibland kallade sifferlösa.

Vi anser att lönebildningen sköts bäst lokalt, där kunskapen om verksamhetens behov och medarbetarnas kompetens finns. Det är en modell som vi är överens om med majoriteten av sektorns närmare 30 fackförbund. Reallöneutvecklingen för välfärdens medarbetare har också, liksom för övriga arbetsmarknaden, varit god under många år. Enligt SCB är sjuksköterskor, socialsekreterare, speciallärare och grundskollärare bland de yrken som har haft bäst löneutveckling av alla på arbetsmarknaden under åren 2014-17.

SKR ser fram emot konstruktiva förhandlingar i årets avtalsrörelse. Det blir säkert heta diskussioner, men alla parter har målet att teckna avtal som är anpassade för verksamheterna och medarbetarna i kommuner och regioner.

Niclas Lindahl, förhandlingschef Sveriges Kommuner och Regioner, SKR