Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKPF avd 30 Jämtland

Tisdagen den 1 juni 2010 var det dags för gemensam cirkelavslutning.

Då samlades alla som deltagit i någon av vårens cirklar för en busstur till Tysjöarna. De var ett 40-tal glada pensionärer som mött upp för att idka friluftsliv en dag. Platsen är ett fågelskyddsområde i Krokoms kommun. Från parkeringen följde de en cirka 1 km lång ramp som är handikappsanpassad för att kunna användas även av rullstolsburna. Den ledde fram till ett fågeltorn. För att promenaden på rampen inte skulle gå för fort, hade Sonja placerat ut ett antal frågor som deltagarna med mycket möda försökte lösa. Det var smart gjort för hon vet ju hur bråttom pensionärer alltid har.

Snart var de framme vid en grillplats och där väntade redan allt i allo Assar och Sune. De två hade fraktat dit allt som behövdes för grillning och kaffedrickande. Det smakade verkligen gott med grillad korv efter en stunds vandring. Sedan blev det en titt från fågeltornet. Där fick det bli gissningar om vad som sågs eftersom ingen i gänget var ornitolog. Tillbaka till grillplatsen där kaffe med kaka väntade. Nu var det dags för poängpromenadens vinstutdelning innan hemfärden så sakta påbörjades.

Ett stort tack till Sonja från alla deltagare för att hon ordnade denna fantastiska dag. Ett tack även till hennes medhjälpare som ställt upp för föreningen.