Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKPF avd 30 Jämtland

SKPF avd 30 Jämtland hade möte den 11 februari på Frösö Strand.

Ordförande Jorunn Åhlberg hälsade cirka 65 gamla som nya medlemmar välkomna. Till justerare valdes Margareta Nilsson. Dagordningen lästes upp och godkändes. Så var det vår kassör Nisse Eriksson som tog över micken och pratade ekonomi. Den fon vi har blir bara större och större och det är ju bra. Bokslut och revisionen är klar, vi har fått pengar från landstinget, cirka 80 000 kronor, en del av det ska även gå till Härjedalen. Ekonomin är god.

Jorunn tackade Nisse för den informationen. Hon berättade att det ska vara öppet hus i "lokalen" den 8 maj 11-15. Mer information längre fram. Sygruppen och kamratgruppen ska ställa ut sina alster då.

Varit på KPR, det pratades om trygghetslarm, många får dem inte att fungera. Kostnad för att få hjälp är 190 kr/timmen. Om man behöver hjälp med till exempel medicinerna, kostar det 100 kr/månad. Många är lite rädda för att söka bostadsbidrag – var inte det för det kan vara idé att söka!

Har man mer än fem olika mediciner ska man kanske prata med sin läkare.

Många ringer och frågar vad man egentligen får för 140 kr/år. Avgiften betalas till förbundet i Stockholm och av det får vi tillbaka 45 kronor, de behåller 95.

Vi söker och får varje år bidrag från Länskulturen, med detta ska vi bedriva vår verksamhet, vi hyr en lokal med bra utrustning. Våra resor betalas delvis av förbundet. Förtäring, fika på Frösö Strand likaså. Föreläsare och underhållning på Frösö Strand bekostas av föreningen. Alla som deltar i någon cirkel får bidrag till avgiften. Styrelsen har ett litet arvode för att bedriva verksamheten i föreningen. Man får tidningen Här och Nu. Förmånliga försäkringar i Folksam. Deltagarförsäkringen ingår i medlemsavgiften. Vi har en bra kassör.

Många frågar om försäkringarna, bästa svaret på det får ni om ni vänder er till Folksam, ring och beställ tid.

Konsumentvägledare Ingrid Krylén hälsades välkommen. Hon pratade om telefonförsäljare och ett exempel där man erbjuds skydd av sin identitet, det skulle kosta 11 000 kronor/år. Anmäl er till Nixregistret, det går att göra till både fasta telefonen och mobilen.

Spara kvitton, man har tre års reklamationsrätt, oavsett vilken vara. Har man inte fått den vara man blivit lovad till en viss vecka och den blir 5-6 veckor försenad, så har man rätt att ångra köpet.

Problem med telefonförsäljning är mest gällande bilar, telefon och el. Ingrid Krylén uppmanade deltagarna att ringa till henne och man hade några funderingar, till exempel telefonnumret till Nixregistret. All hennes information var mycket intressant. Jorunn tackade Ingrid med en bukett tulpaner.

Jorunn hälsade Olle Hemmingsons kvartett välkommen. De underhöll fantastiskt bra och varierande och började med "Musik skall byggas utav glädje". Slutklämmen var "Skänk en slant till en fattig speleman". Vilket härligt gäng!

Jorunn tackade musikanterna för en toppenunderhållning. Därefter tackade hon alla som kommit denna kväll.

Vi ses den 11 mars, då är det årsmöte.

Ingeborg Strömsén