Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKPF avd 30 Jämtland

Tisdagen den 12 november hade avdelningen medlemsmöte på Frösö Strands restaurang.

Annons

Ordförande Jorunn Åhlberg hälsade ett 50-tal medlemmar varmt välkomna, det var roligt att så många hade kommit, trots halkan.

Till justerare valdes Margareta Nilsson. Dagordningen lästes upp och godkändes. Kassör Nisse Eriksson berättade om ekonomin, vilken är god.

NTF, landstingets pensionärsråd, nio medlemsmöten 2014. Studiecirklar, till exempel sånggruppen som är stor, 30 personer. Må bra-grupp, där är antalet deltagare stort så det kan inte bli fler där eller i sånggruppen. Matlagning för män, handarbetsgrupp, kamratgrupp där de målar i akvarell och akryl. Flera medlemsresor.

Verksamhetsplanen godkändes.

Medlemsavgiften är oförändrad. Vi har en fond som har gått som på räls.

Hyra för lokalen 30 000 kronor/år, medlemsavgifter 60 000 kronor/år, studieverksamheten 25 000 kronor/år, diverse 35 000 kronor/år.

Då vi gör våra resor står föreningen för busskostnaden. Budgeten godkändes.

Jorunn tackade Nisse för informationen om ekonomin.

Studieorganisatör Agneta Andersson undrade om det fanns intresse för en datacirkel, hör av er i så fall.

Jorunn berättade att vi denna dag på styrelsemötet hade haft besök av Ove Johansson från förbundet. Därefter tog Jorunn upp frågan om att många tycker att tidningen "Här och nu" är dyr men den kostar bara 19 kronor per år.

Vill man träffa någon på Folksam får man ringa och beställa tid, det är inte bara att gå dit, eftersom dörren är låst.

Kortet Smart Senior fungerar inte så bra och ska sägas upp, ett annat kort får ordnas.

Jorunn hade ringt angående parkeringen vid Frösön Strands restaurang. Hon hade blivit dåligt bemött, bland annat sa man att efter två timmar bötfälls de som står där. Jorunn ringde till Diös och de skulle fixa detta så nu kan ni stå där utan att oroa er.

Jorunn hade en hälsning från kocken som tidigare arbetat på Sundet. Hon berättade också om resorna, Ikea den 15 november, adventsresan den 1 december, den är bindande, avresan går från busstorget 12.50 och från travet 13.00 till Marieby kyrka, därefter åker vi på Frösö Strand och äter.

Nu var det dags för fikarast, kaffe och en jättegod smörgås.

Sedan hälsades Kalle Ahlander välkommen, han har arbetat som brandman och han informerade om hjärtstartare, hjärtinfarkt och om hur man ska agera i en sådan situation. Så klart ska man ringa 112. Hjärtstarter kostar 10 000-12 000 kronor. Mycket intressant information.

Jorunn tackade Kalle för all bra och lärorik information.

Därefter var det lotteriflickornas tur.

Jorunn tackade alla för visat intresse och hälsade alla välkomna till julavslutningen den 10 december, då underhåller vår egen sånggrupp.

Kör försiktigt!

Ingeborg Strömsén