Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKPF avd 30

Solen sken så vackert, på ett höstgult Frösön, när jag for över Frösöbron, för att bege mig till medlemsmötet med cirka 60 glada kommunalpensionärer ute på Frösö Strand.

Medlemsmöte hölls på restaurang Frösö Strand tisdag den 8 oktober 2013.

Solen sken så vackert, på ett höstgult Frösön, när jag for över Frösöbron, för att bege mig till medlemsmötet med cirka 60 glada kommunalpensionärer ute på Frösö Strand.

Ordförande Jorunn Åhlberg hälsade oss alla och speciellt nya medlemmarna varmt välkomna till detta möte. Mötet inleddes med sedvanliga mötesförhandlingar, vår kassör Nils Eriksson redogjorde för budgeten och allt ser fortsatt bra ut. Det är nu dags att påbörja arbetet med budget 2014 och inför det arbetet har vi att ta ställning till medlemsavgiften som mötet beslutar ska vara oförändrat 140 kronor för 2014. Dock har SKPF-förbundet höjt sin avgift så vi har blivit förvarnade att inför 2015 års budgetarbete får vi förbereda oss på en liten avgiftsökning.

Efter det tog Sonja Ejenstam över och informerade att vi fått ett påbud av kejsar Augustus, nej det var visst från MSB – Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap som går ut på att vi ska förebygga brott, allt från inbrott till benbrott. Vi påminns att "tänk efter före"! Måste vi klättra på stolar för att vi har det vi behöver längst upp i våra skåp? Viktiga aha-uppmaningar hur vi ska bete oss för att slippa ligga med brutna armar och ben.

Britt Wikman informerade om SKF:s medlemskap i Fonus och den värdecheck på 500 kronor som man som medlem får att använda när man köper begravningsuppdraget hos Fonus. Rabattcheck fås även när man tar hjälp av Familjens jurist och tecknar testamente. Man ska höra av sig till SKPF på Tegelbruksvägen för att få dessa checkar.

Vi påminns också om motionsskrivning. Motioner ska vara hos SKPF senast den 12 november för behandling inför kongressen 2014.

Information gavs om två kommande resor. Ikea den 15 november och adventsresa till Marieby den 1 december med efterföljande julbord. Anmälningar görs till Jorunn.

Efter kaffe och god smörgås så tog kvällens underhållare vid. Lillemor Brandum presenterade sig som pensionerad lärare och berättade målande om sin uppväxt och skolgång varvat med sång och diktläsning. Hon inledde med att sjunga Beatrice Aurore, Beatrice var det namn som föräldrarna valde mellan när hon döptes till Lillemor. Mark Levengoods och Unni Lindells De tio budorden och Nicke Sjödins dikter om N´Bruno, N´Ecke, N´Uno som fann en kordong – opröve, och N´Olle varvades med vackra sånger. Här fick vi höra Åsa Jinders Om Skymning och Av längtan till dig. Barndomshemmet som bland annat sjöngs in av den då 9-årige Jussi Björling med bröderna Olle och Gösta. Doris Days låt Que Sera Sera, Gunnar Wiklunds Vi ska gå hand i hand, Summertime ur Porgy and Bess och avslutningsvis Lydia Litells Flyttfåglarna. Härliga örhängen där vi i flera av sångerna uppmanades att sjunga med vilket vi gärna gjorde.

Den trevliga kvällen avslutades med lottdragning och ett gäng lyckliga vinnare fick gå fram och hämta sina vinster. Jorunn tackade Lillemor med en gåva, för ett mycket trevligt inslag på vårt möte. Nästa medlemsmöte är den 12 november.

Jorunn tackar alla medlemmar som kommit och påminner om adressen till vår hemsida

www.kommunalpensionärernaöstersund.se

Britt Wikman