Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skötte inte om sina djur

En lantbrukare i länet riskerar att inte få ha sina djur kvar. Enligt länsstyrelsen har mannen inte ha tagit hand om djuren på rätt sätt.

Länsstyrelsen har fattat beslut om föreläggande enligt djurskyddslagen.

Av beslutet framgår att länsstyrelsen gjorde en oanmäld kontroll på gården efter att en anmälan kommit in. Då visade det sig att ett djur hade mycket dåligt allmäntillstånd, bland annat visade djuret tecken på sjukdom eller skada och hade för lite hull. Ytterligare tre djur på gården bedömdes vid kontrollen "vara i mycket tunt hull", skriver länsstyrelsen.

Föreläggandet handlar om att lantbrukaren ska se till att djur som uppvisar ohälsa ska få nödvändig vård samt att djuren ska få tillräckligt med mat, vatten och tillräcklig tillsyn.

Om lantbrukaren inte följer beslutet så har länsstyrelsen möjlighet att vidta ytterligare åtgärder. Det kan till exempel handla om att djuren omhändertas samt beslut om förbud att ha djur.