Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköterskans uppmaning: "Kissa i blöjan"

Personal på ett äldreboende har omplacerats efter ett psykiskt övergrepp på ett äldreboende i Östersund.

Det var tidigare i höstas som det framkom att flera anställda på ett äldreboende i Östersund ska ha kränkt en av de boende. Det handlar om en kvinna med stora vårdbehov och som vid ett tillfälle behövde gångträning. Enligt en utredning som kommunen själv har gjort efter en Lex Sarah-anmälan, hade kvinnan vid tillfället ont i en fot och ramlade under träningen ihop på golvet. En av de anställda ska då ha sagt att om hon inte tränar "kan hon inte åka till stugan och kalaset".

Att hon dessutom under träningen var kissnödig och behövde hjälp till toaletten, noterades bara med: "Det kan du göra i blöjan".

De tre berörda undersköterskorna ska i samband med utredningen ha omplacerats och samtliga är djupt ångerfulla.

"Därefter har de tre undersköterskorna var och en haft ett enskilt samtal med NN där de har framfört att de djupt ångrat sitt beteende i sitt bemötande och bett om ursäkt för det. Efter de genomförda samtalen har undersköterskorna återgått till sina ordinarietjänster", står det i rapporten.