Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköterska tog hem piller från avlidna

En sjuksköterska i Östersund har anmälts för att hon själv tagit och använt läkemedel från människor som hon vårdat.

Annons

Enligt Socialstyrelsens beslutsunderlag så togs sjuksköterskan av polisen efter att hon kört fast i en snödriva. Polisen hittade då en stor mängd läkemedel i kvinnans bil och ett beslut om husrannsakan togs.

I kvinnans lägenhet fann polisen ytterligare 466 tabletter.

Sjuksköterskan medger att tabletterna kommer från avlidna personer som hon vårdat. Bland tabletterna fanns bland annat insomningspiller men kvinnan har också haft morfin som hon tagit om hand från en avliden person. Kvinnan säger att hon varken missbrukar alkohol, läkemedel eller andra droger men medger att hon själv använt av de läkemedel hon haft hemma.

Överblivna läkemedel ska enligt bestämmelserna kasseras. Sjuksköterskan säger att hon haft mycket både på jobbet och privat och att det var därför som hon inte tagit sig tid att lämna in de medicinerna.

Socialstyrelsen skriver att de vill att sjuksköterskan ska åläggas en treårig prövotid och lämnar ärendet vidare till Sjukvårdens hälso- och ansvarsnämnd.

Även polisen har inlett en förundersökning i ärendet och Socialstyrelsen skriver att kvinnan kan vänta åtal för drograttfylleri och narkotikabrott.

Annons