Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterfyllerister dömda

Efter en parmiddag med alkoholhaltiga drycker bestämde sig de två männen, båda i 50-årsåldern, för att gå ut och köra skoter.

Klockan var strax efter 23:00. Efter en stunds körning tyckte den man som låg lite efter att det vore en bra idé att köra om, samtidigt som den man som låg först svängde in mot en gårdsuppfart. Resultatet blev en krock och de flög båda av sina skotrar, den man som blev påkörd förblev liggande medvetslös i snön. Efter att ha fått kontakt med räddningstjänst och ambulans kördes de båda till sjukhus. Skadorna på den man som gjorde en omkörning var lindriga, men den man som blev påkörd låg nedsövd i fem veckor med prognosen att han inte skulle klara sig. Det gick dock bra och i dag är mannen frisk bortsett från problem med en fot.

Båda männen är överens om att skoterkörning den kvällen inte var en särskilt bra idé. Den man som gjorde en omkörning döms till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar. Den andre får betala 30 dagsböter å 50 kronor. Förstnämnde har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri, och den sistnämnde till rattfylleri.