Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoteravslutning i både sol och snö

Helgens stora skoteravslutning i Hamra blev en blandad upplevelse. Back-SM på fredagen kördes i strålande sol men lördagens snö- och vindväder gjorde mässutställningen mindre välbesökt.
– Vädret ställde till det men det är ändå mycket folk här som bor hela helgen, säger arrangören Hasse Svetsnoff.

Det är andra året i rad som Hasse Svetsnoff från Funäsdalen arrangerar skoteravslutning i Hamra, i år med hjälp av skoterklubben Team Walles MK som tog hand om tävlingsbiten.

– Visionen är att det här ska bli årets stora skoteravslutning med nyheter, utställning, provkörning, skoteråkning, tävlingar och kroghäng för alla skoteråkare, säger Hasse Svetsnoff i snöovädret på lördagen.

Och jämfört med förra året har skoterhelgen växt, i år var det 24 utställare på mässområdet jämfört med 12 i fjol. I år fanns också alla tillverkare på plats och visade upp några av nästa års skoternyheter, även om publiken just då svek i kylan och blåsten

– Det är inte så mycket folk ute nu, men många bor över här hela helgen. Och fredagen var jättefin med många som kollade skotertävlingen, säger Hasse Svetsnoff.

Nästa års skoteravslutning är redan planerad.

– Då blir det vecka 16. Men jag ser redan nu att vi måste fixa fler parkeringar, det blev fullt fort, säger han.