Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköt i väg risgrynsgröt och stenar

De tillverkade en tryckluftsmaskin och sköt iväg risgrynsgrötskorvar och stenar.
En sten träffade en man i benet. Nu åtalas de tre männen.

Händelsen inträffade i Åre kommun i augusti förra året. De åtalade männen, 21,26 och 27 år gamla, arbetade tillsammans på ett bygge. Ovanför platsen de befann sig på arbetade en man som grävare på ett annat bygge.

De åtalade männen fick tråkigt under arbetets gång och beslöt sig för att tillverka en tryckluftsmaskin bestående av avloppsrör och plaströr. Med hjälp av hårspray, som laddning, som de tände eld på sköt de i väg äpplen, potatis, risgrynsgrötskorvar och några stenar. En av stenarna, 55 gram tung, sköts iväg i riktning mot platsen där den andra mannen arbetade.

Stenen träffade mannen i benet så att det vek sig. Mannen har i sin polisanmälan uppgett att han därefter hörde ett skratt och ett "poffande" ljud. Mannen gick till platsen där ljuden kom ifrån och hittade de nu åtalade männen. Männen berättade att de var de som hade skjutit iväg stenen. I förhör efteråt har alla tre erkänt brottet. Den skadade mannen fick smärtor i benet och haltade.

De tre männen är åtalade för framkallande av fara för annan.

Den skadade mannen yrkar att männen ska betala ersättning till honom med 8000 kronor för kränkning och för sveda och värk. De tre männen har uppgett att de kan betala ersättning men att de tycker att 8000 kronor är för mycket för en sådan lindrig skada.