Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolutflykt till Helags

Elever i år 5-6 från Ljungdalen, Klövsjö, Rätan och Åsarnas skolor gick tillsammans till Helags.

Vi började vår vandring till Helags fjällstation den 7 september vid Kläppen i Ljungdalen. Vi gick fem kilometer innan vi åt lunch och då var det bara sju kilometer kvar till fjällstationen.

När vi gått en stund så började vi se toppen och nya krafter började att komma men det var ändå en bit kvar. När vi kom fram åt vi middag och duschade. Dagen efter siktade vi mot toppen och kom ända upp, fast det var väldigt jobbigt!

Nästa dag var det hemfärd. Vi började gå klockan tio. När vi hade gått en bit så vände vi oss om och såg hur Helags försvann i dimman. Vi vinkade farväl och fortsatte vår vandring hemåt. Vi stannade och åt lunch på samma ställe som när vi gick dit. Nu kände vi hur Kläppen närmade sig. Vi stannade och tog en paus på stranden av Kesusjön.

När vi kom fram till Kläppen satte vi oss i gräset och andades ut några sekunder. Sen var det bara att säga hejdå till alla vi lärt känna och så åkte vi hem.