Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolstart på en förändrad skola

Färre skolkamrater och nya klassrum – eleverna på Rätans skola möttes av en del förändringar när höstterminen inleddes i går.

I maj beslutade kommunpolitikerna i Berg att Skålans skola och högstadiet i Rätan läggs ner. När höstterminen nu dragit i gång hänvisas ett 20-tal elever från båda skolorna till Åsarna respektive Svenstavik.

På skolan i Rätan innebär den reformerade strukturen även en del förändringar för de elever och personal som är kvar. Förutom att skolan har färre elever har flytten av högstadiet också inneburit en del rockader för både skolan och fritidsverksamheten. Alla elever är numera samlade i en del av byggnaden för att göra plats för förskolan som ska flytta in längre fram.

Flyttkarusellen har inneburit att många elever inte längre har samma klassrum som de hade i våras.

– Det var lite pirrigt, men rätt roligt att få ett nytt klassrum, säger Lova Bodin, som går i klass F-3 på Rätans skola.

– Jag var så nervös att jag vaknade för tidigt i morse och kunde inte somna om, fortsätter hon.

Men klasskompisen Elsa Karlsson var inte lika ivrig att få börja räkna matte, rabbla huvudstäder och nöta engelska glosor igen.

– Jag hade gärna haft ytterligare en vecka ledigt, säger hon.

I går, under höstterminens första dag, mjukstartade klass F-3 genom att presentera sig för sin nya lärare Carolina Sandholm, leka av sig extra mycket på skolgården och göra namnskyltar till skolbänkarna.