Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolsatsningar i Brunflo vid nedläggning i Ångsta

Östersunds kommun kommer satsa 15 miljoner kronor på skolorna i Brunflo om Ångsta skola läggs ned och eleverna flyttas.

Länstidningen har tidigare berättat att fem skolor i Östersund finns med på kommunens nedläggningslista. Ångsta skola är en av skolorna på listan och enligt förslaget kommer kommunen investera 15 miljoner kronor på skolorna i Brunflo om Ångsta läggs ned och eleverna flyttas. Det är möjligt då resurser frigörs i och med nedläggningarna.

De cirka 80 eleverna vid Ångsta skola föreslås flytta till Storviken skola och Kastalskolan. Storviken skola förslås bli en skola med förskoleklass till och med årskurs tre.

Kastalskolan med årskurs fyra till nio byggs om och tar därefter emot elever från årskurs fyra och fem från Sörgårdsskolan och Storvikenskolan.

Enligt förslaget kommer kommunen att investera sju miljoner kronor i förskolorna, varav fem miljoner kronor kommer att gå till Kastalskolan. Ytterligare åtta miljoner kronor kommer satsas på Kastal för att rusta upp skolan.