Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolpolitik med mycket yta

Ogiltig frånvaro ska föras in i betyget, meddelar skolminister Jan Björklund och Socialdemokraterna nickar medgivande.

Annons

 Inga meningsskiljaktigheter. En allt vanligare syn inom skolpolitiken; Jan Björklund sätter agendan och någon riktig opposition blir det aldrig.

Nu finns det kanske ingen större anledning att riva upp himmel och jord för att skolk kommer att noteras i betyget. Enda invändningen är att denna information inte kommer att göra någon skillnad för de elever som har verkligt grundläggande problem med sin skolgång. Det finns barn som inte ens tar hem sina betyg, av den enkla anledningen att det inte finns någon hemma som är intresserad av att läsa dem. Vad är skolministerns besked till dessa elever, skaffa bättre föräldrar?

Jag väntar fortfarande på Jan Björklunds sociala analys av den svenska skolan. Hur påverkar arbetslösheten, segregationen och de försvagade skyddsnäten resultaten och situationen i och utanför våra klassrum?