Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolmiljön får eleverna att må psykiskt dåligt

Eleverna mår psykiskt och fysiskt dåligt av miljön på skolan.

Nu kräver skyddsombudet att kommunen gör något omgående.

Eleverna får symtom som irriterande ögon, trötthet, huvudvärk, utslag, eksem runt ögonen, klåda på kroppen och andningsproblem. Arbetsmiljön i en av byggnaderna på Kastalskolan i Brunflo är så pass dålig att eleverna mår psykiskt och fysiskt dåligt av att vara där. Det skriver ett skyddsombud till kommunen och kräver nu att något görs.

Ett beslut togs den 21 januari att det skulle utföras en teknisk kontroll av lokalerna. För att få bäste möjliga mätningar skulle därför undervisning pågå som vanligt i lokalerna. Men än så länge har den tekniska undersökning blivit av och skyddsombudet menar att nu har det gått för lång tid när det gäller att åtgärda problemet.

I ett brev till kommunen kräver skyddsombudet därför att något görs snarast:

1. Att det omgående upprättas en handlingsplan som också följs.

2. Att ett omedelbart besked om hur personal och elever kommer att handhas.

Skyddsombudet skriver också att om inte tillfredställande svar erhålles avser personen att föra frågan vidare till samverkanskommitté och yrkesinspektionen för prövning. Besked kräver ombudet att få senast 10 februari.