Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolgård blir multilekplats

Skoleleven Johannes Rova ville att kommunen skulle asfaltera skolgården.
Nu blir den en multilekplats.

Det är sommar, det är semester och till skolstarten kommer Vattudalsskolan att se väldigt annorlunda ut.

Strömsunds kommun bygger om skolgården och det är en elevs enkla förslag till politikerna som blev startskottet till bygget.

Skoleleven Johannes Rova skickade in ett medborgarförslag för ganska precis två år sedan där han ville att kommunen skulle göra något åt den illa underhållna skolgården på Vattudalsskolan.

"Jag skulle väldigt gärna vilja att ni asfalterar gårdsplanen vid Vattudalsskolan för det är så gropigt där", skrev han.

"Det skulle nog uppskattas av eleverna som går på skolan nu, och i framtiden".

I april 2013 avsatte kommunen 800 000 kronor för en upprustning och nu blir det inte bara en pliktskyldig lagning av gropar – det blir en multilekplats.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att en rink ska byggas för bollsporter, gungor ska placeras på gården liksom nya sittplatser, en cykelparkering och flera gröna ytor.

– Det här blir en kick för alla på skolan och inbjuder till ökad fysisk uteaktivitet vilket är jätteviktigt för våra elever. Det här är superhäftigt, säger rektorn Håkan Olofsson.

Planen är att uppbyggnaden av den nya skolgården ska vara klar till skolstarten.

– Det känns väldigt roligt att detta medborgarförslag blir verklighet. Att det dessutom kommer från en ungdom gör det än mer speciellt. Det är positivt att våra invånare tar tillvara möjligheten att vara med och påverka. Den här upprustningen kommer många till del och det ska bli spännande att se skolgården när den är färdig, säger kommunalrådet Susanne Hansson, (s), i ett pressmeddelande.