Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolans dag på Fjällsjöskolan

Öppet hus på Fjällsjöskolan var ett vimmel av olika aktiviteter, elevarbeten och experiment. Här fanns något för var och en.

Fjällsjöskolan sjöd av aktiviteter, trots att det var lördag, på "Skolans dag":

– Vi brukar ha "Kemins dag" men i år tyckte vi att vi skulle visa upp alla ämnen, förklarade Märta-Stina Gahlin, som är lärare i kemi och matematik.

Föräldrar och många andra besökare hade hittat till skolan denna dag, och de vandrade runt mellan salarna. Här kunde man titta på utställningar, lyssna till redovisningar och delta i tipsrunda och en mängd olika experiment.

Man kunde också testa sina egna kunskaper i olika ämnen, om man tordes, men de flesta föredrog att titta på alla högstadieeleverna, vilka uppträdde självklart och säkert.

Anton Eriksson visade farliga ämnen som man kanske har hemma i städskåpet eller under diskbänken. Emilia Nilsson och Felicia Bergsten blandade färgnyanser och droppade försiktigt med pipett, "det gäller att vara noga", stod det på skylten.

Johan Westerström och Jim Östensson kollade proteiner. Sara Lundström och Alexandra Sundequist lät besökarna ta del av blindprover "Vet du vilket ämne det är", och hos Rasmus Garefelt och Zebastian Uppling fick man bygga molekylmodeller.

I ett rum föreläste Emma Östman om avgaser och utsläpp, och i ett annat höll Lina Holmgren och Andreas Sjödin på att måla kyrkbänkar, som skolan fått av Sionförsamlingen. På ytterligare ett ställe pågick spanska sånger och musik.

Alla besökarna fick soppa med bröd, tillagat och bakat av eleverna förstås, och dagen avslutades med en innebandymatch i Sporthallen.