Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan i Funäsdalen invigd

Nu har nygamla skolan i Funäsdalen blivit invigd på riktigt. Elever och lärare har flyttat upp från sina provisoriska lokaler och de är nöjda med resultatet.

– Det känns riktigt bra, vi har fått en helt nya skola, sa rektorn Lars Söderén.

Det var fullt hus när den nyrenoverade skolan i Funäsdalen invigdes. Skolan bjöd in på öppet hus och föräldrar, anhöriga, personal och elever fyllde skolan.

– Det här blir ett ordentligt prov av ventilationssystemet, men det är riktigt roligt att ni är så många, sa Lars Söderén när alla samlades i skolans matsal.

Skolfrågan i Funäsdalen har diskuterats i många år. Alla var överens om att något måste göras då lokalerna inte höll måttet, Den senaste större renoveringen gjordes 1974. Många menade att det bästa vore att bygga en helt ny skola. Men efter det att politiker och tjänstemän funderat klart blev det en renovering av den gamla.

– I dag tror jag att alla är nöjda med beslutet. Det är i princip bara väggarna som är gamla, allt annat är nytt. Dessutom har personalen under hela processen fått varit med att utforma skolan, sa Lars Söderén.

Ombyggnaden har tagit drygt ett år och kostnaden blev runt 27 miljoner kronor inklusive biblioteket. Under byggtiden har elever och lärare huserat i provisoriska lokaler nere på Risnäset. Ett provisorium som har fungerat bra.

– Men visst är det skönt att komma tillbaka hit. Bra även att byggtiden gick enligt planerna och vi kunde köra i gång som vanligt när höstterminen startade.

Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke önskade alla lycka till och menade att de fått en bra arbetsplats.

– Nästa satsning i Funäsdalen blir en ny förskola.

Förskolan är under projektering och planen är att den ska byggas på den tomt där gamla Vägverksgaraget står i närheten av idrottsplatsen. När det bygget kommer i gång är ännu inte klart.

– Helt rätt att satsa i Funäsdalen där det växer, konstaterade tidigare kommunrådet Gottfrid Jonsson.