Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan har för dåliga resultat

Resultaten hos eleverna på Svenstaviks skola är för dåliga. Det anser skolinspektionen som nu vill se åtgärder från skolan.

Läsåret 2012/13 nådde 64,4 procent av eleverna i årskurs 9 på Svenstaviks skola målen i alla ämnen. I hela landet var samma siffra 77 procent. 31,1 procent av eleverna nådde inte målen i minst två ämnen, att jämföra med 15,6 procent i hela Sverige. 66,7 procent av eleverna i Svenstavik var behöriga att söka till gymnasiet mot 87,6 procent i hela Sverige.

Nu vill skolverket att Svenstaviks skola förbättrar arbetet med att följa upp och analysera resultat och måluppfyllelse, diskutera orsaker till brister och vidta åtgärder för förbättring. Lärarna behöver också arbeta för att stimulera och utmana elever att nå längre än godkänt resultat. Skolan måste också arbeta för att förbättra arbetet med planen mot kränkande behandling.

Skolinspektionen har även en synpunkt på Fjällgymnasiet. Där handlar det om att kommunen måste erbjuda studiehandledning på modersmål till elever som har behov av det.