Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skolan gör skillnad på folk och folk"

Elever upprörs då inte alla program inom Jämtlands Gymnasium ger bärbara datorer till eleverna.

– Det är konstigt att de gör skillnad på folk och folk, säger William Stenvall Zetterström som går vård- och omsorgsprogrammet.

William Stenvall Zetterström och Stina Boström som båda två går sista året på vård- och omsorgsprogrammet vid Jämtlands Gymnasium upprörs över att inte alla elever får bärbara datorer.

Inför hösten flyttades deras linje och hantverksprogrammet från Palmcrantzskolan till Wargentinskolan.

– Det känns inte jättevälkomnande att komma till skolan när alla har datorer förutom vi nya, säger Stina Boström.

Att inte alla elever fått bärbara datorer ställer till problem under lektionerna enligt Stina Boström och William Stenvall Zetterström.

Enligt dem missar lärare ofta att boka en datasal till de lektioner när det behövs just eftersom de tar för givet att alla elever har egna datorer med sig till lektionerna.

– Det handlar om ekonomi men det är konstigt att skolan har råd att ge datorer till andra program. Det märks att de yrkesförberedande programmen har lägre statusen än vad de högskoleförberedande programmen har, säger William Stenvall Zetterström.

Vård- och omsorgsprogrammet lovades en egen datasal på skolan när programmet flyttades men enligt eleverna så fungerar inte datorerna i den salen.

Stina Boström tror att skolarbetet skulle underlättas om de fick bärbara datorer, framförallt då strulet med datasalar gjort att de fått sluta vissa lektioner timmar tidigare än schemalagt.