Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skojig show med budskap

/
  • Vem vill egentligen se ut som en Barbiedocka? Bengt Erlandsson ställde frågan till mellanstadieelever från Norra skolan i Östersund. Foto: Henrik Flygare
  • Salma Elhachimi fick spela fyrhändigt med Bengt på keyboarden ...

”Att växa” är namnet på en föreställning med artisten, musikern och komikern Bengt Erlandsson som just nu turnerar mellan länets mellanstadieskolor.

Annons

Bengt Erlandsson är bekant för många sedan fjolårets Elvisföreställning, som han gjorde tillsammas med tre kompmusiker. Nu står han ensam på scenen med sin gitarr, saxofon och keyboard och bjuder på ett lättsamt och skojfriskt program med allvarligt innehåll.

Många lösa trådar vävs ihop till ett samlat budskap om att vi alla duger som vi är och att livet blir så mycket lättare om vi är justa mot varandra.

I går var det Norra skolans fjärde- och femteklassare som fick möta Bengt Erlandsson i Tingshusets stora sal i Östersund, och de var med på noterna från start till mål.

Publikkontakt är Bengt Erlandssons starka sida och han fick också eleverna att komma upp på scenen och medverka med både musik och standup-komik.

Nöjda elever gick tillbaka till skolan med uppdragna mungipor och en och annan intressant faktauppgift att fundera på i huvudet.

Som till exempel när det gäller kroppsideal.

Bengt Erlandsson hade tagit med sin dotters Barbiedocka och konstaterade, att om man skulle förstora den till 170 centimeters längd så får midjan en diameter av 11 centimeter. Och om man drar upp Barbies fötter till storlek 39 så blir hela dockan 3,6 meter lång...

Fotnot: I dag uppträder Bengt Erlandsson på skolorna i Hammar- strand och Bispgården, och i mor- gon är han i Gällö och Pilgrimstad.

Mer läsning

Annons