Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsröjare tar nytt grepp

Det företag som fram till helt nyligen hette Ansjö skogsröjningar, verksamt i Kälarne, för två år sedan länsvinnare i Årets företag har fått ett nytt ansikte.

Företaget har bytt namn till Ansjö skog- och markkonsult AB och ändrat inriktning från att vara ett nästan renodlat skogstjänstföretag till att mera bli ett konsultföretag.

Företaget som 1961 startades av Gösta Nordlund ägs fortfarande av familjen Nordlund och där Göstas son och tidigare vd Jan-Åke numera är marknadschef.

Ny vd är sedan en tid tillbaka tidigare journalisten Peter Albertsson, Stugun:

– Den hårdnande konkurrensen inom skogsröjning har lett till svårigheter att sysselsätta personal på heltid och tvingat fram en breddning och förändring av företagets inriktning.

Under det senaste decenniet har företaget haft runt 25 anställda med verksamhet i hela södra Norrland.

För att anpassa kompetensen till nya förhållanden har tre fjärdedelar av personalen skolats om och givits kunskaper i taxering, skogs- och markvärdering och avtal i samband med nybyggande av kraftledningar.

– Om vi ska överleva och finnas kvar måste vi vara kreativa och hitta nya lösningar, säger Peter Albertsson.

– Som det ser ut i dag har det här företaget en stabil framtid.

Största delen av företagets personal är bosatta i Kälarneområdet.