Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrukspolicyn ses över

Kommunfullmäktige i Krokom kommer att ta upp sin skogsbrukspolicy på sitt sammanträde på tisdagen.
Orsaken är en snedfördelad åldersstruktur i skogsinnehavet.

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ändra i kommunens skogsbrukspolicy.

I motionen, som kommer från Vänsterpartiet, framgår att en ändring i skogsbrukspolicyn är nödvändig för att komma till rätta med åldersstrukturen i kommunens skogsinnehav.

Kommunens skogsinnehav är ungefär 2 500 hektar och har en snedfördelad åldersstruktur med cirka 30 procent slutavverkningsareal inom en 10-årsperiod. 50 procent av innehavet är ungskog.

Om 10 till 20 år kommer avkastningen från skogen att vara marginell.

I kommunens skogsbrukspolicy står att "kommunen ska endast öka sitt skogsinnehav om det behövs för eventuell exploatering, arronderingsförstärkning, bytesaffärer eller riktade erbjudanden."

För att få en jämnare fördelning av åldern på skogen behöver kommunen öka sitt innehav av skog, vilket inte är möjligt med nuvarande policy. En jämnare åldersfördelning är nödvändig om kommunen ska kunna upprätthålla nuvarande intäkter i framtiden.