Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoglund tog greppet om en ny titel

Rikard N Skoglund vann dubbelt och närmar sig sitt andra raka championat på Ovalla. Men han känner sig inte säker på en ny titel.
– Det hade varit skönt med lite försprång inför finalen, säger han.

2013 var Rikard N Skoglund den kusk som vann flest lopp på Ovalla. 2014 kan han bli det på nytt. Efter första tävlingsdagen såg Bo Eklöf ut att ha skaffat sig ett fint försprång när han vann tre lopp och Rikard N Skoglund bara lyckades vinna ett.

Men under den andra tävlingsdagen för året avverkades körde Bo Eklöf blankt medan Rikard N Skoglund tog för sig med en fin dubbel.

Först ut var debuterande fyraåringen Super Lux – som vann enkelt från ledningen.

– Han vann på en 1.20-tid och det kändes som att det gick 1.40. Jag tror att den här hästen kan bli riktigt bra, säger Rikard N Skoglund.

Den 25-årige Östersundstränaren är känd för att vara frispråkig och i intervjun efter segern med Super Lux utnämnde han sig själv till "Sveriges startsnabbaste kusk i voltstart". Den egenskapen fick han nytta av med kallblodige Itzo, som Rikard N Skoglund tidigt sände till ledningen. Där fick hästen inte sitta ostörd, men över upploppet var han omutlig och gick undan till enkel seger.

– Han var fin i dag. Han fick lite sällskap på vägen och vann enkelt. Man får se till att hålla honom på bettet hela vägen, säger Rikard N Skoglund.

När säsongen på Ovalla avslutas med lunchtrav på tisdag leder Rikard N Skoglund kuskligan. Han har lika många segrar som tvåan Bo Eklöf, men fler andraplatser.

Skoglund var namnet för kvällen på Ovalla. Rikards yngre bror Robert visade upp en riktigt fin treåring i B.W.Kurre, som vann på tangerat banrekord, 1.32,0/2 100 meter.

– Det är en väldigt fin häst. Nu ska han ut i Kriteriekval. Vi får se om han duger där, säger Robert Skoglund.