Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutsade flickvännen- döms för grov rattfylla

En 36-årig man döms för grovt rattfylleri efter att ha kört alkoholpåverkad i centrala Östersund förra våren.

Det var efter ett tips om att mannen var ute och skjutsade sin flickvän onykter som polisen åkte till 36-åringens flickväns bostad. Bilen stod då parkerad vid bostaden. En polisman kontrollerade fordonet och kunde då konstatera att motorn var varm och vid tändning gick bensinmätaren upp, vilket visade att bilen varit körd. Ett blodprov togs vilket i en analys visar att mannen vid tillfället hade 1,03 promille alkohol i kroppen.

Förutom detta döms också mannen för brott mot trafikordningslagen. Detta för att han vid senare tillfälle förra sommaren kört sin bil, trots att den varit avställd. Han döms också för brott mot fordonsförordningen för att vid samma tillfälle ha kört bilen med solfilm på sidorutorna, vilket är förbjudet. Mannen nekar till grovt rattfylleri men erkänner de övriga gärningarna.

Mannen döms nu av tingsrätten till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.