Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjuten man får specialvård

Den man i 50-årsåldern som sköts i bröstet med hagelgevär i Munkflohögen lades in på universitetssjukhuset i Umeå på söndagen.

Enligt polisen mår han efter omständigheterna väl och den 84-åring som misstänks ha hållit i vapnet är numera anhållen för mordförsök.

Polisen ligger lågt med kommentarer om eventuella motiv till skjutningen och det ska utredas närmare i veckan.

Klockan var ungefär 22:30 när polisen larmades om skottlossningen i Munkflohögen på lördagskvällen.

– Vi fick veta att det var en som blivit skjuten i Munkflohögen, säger Niklas Stjernlöf, yttre befäl vid polismyndigheten i Jämtland.

Ett stort polisuppbåd sattes in. På platsen fanns kamouflageklädd polis med automatvapen.

När polisen gick in i fastigheten kunde de konstatera att en man blivit skjuten. Direkt platsen var säkrad kom ambulanshelikoptern som landat och avvaktat i Storbränna. Ambulanshelikoptern landade i en hästhage och den skjutne mannen fördes med helikoptern till Östersunds sjukhus.

Den misstänkte gärningsmannen greps utan dramatik utanför sin bostad och fördes till polisstationen i Östersund. Under söndagen fattade åklagare beslut om att anhålla honom.

Brottsplatsen är bostad för den man i 50-årsåldern som blev skjuten

Med sig från platsen tog polisen tidigt det hagelgevär som tros ha använts, samt ammunition till detta.