Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivrecension: PANDA BEAR

"Panda Bear meets the grim reaper"
(Domino Recordings)
Betyg: 4
Bästa låt: "Mr Noah"

Annons

Panda Bears musik har alltid handlat mer om stämningar än raka hits, men frågan är om singeln "Mr Noah" inte är den mest tillgängliga introduktionen till Noah Lennox psykadeliska ljudlandskap hittills. Ylande hundar, gitarrloopar, Beach Boys och ekande stämsång nedkokat till en fragmentarisk poppärla. Älskar du den kommer du att älska Panda Bears värld.

Det mesta är sig annars likt på Animal Collective-medlemmens femte soloalbum: 36-åringen fortsätter sitt sökande efter psykadelisk perfektion - det är ljust, färgglatt och stämningsfullt. Husguden Brian Wilson har fått sällskap av trumbreaks från hiphopens 90-tal, medan 2013 års Daft Punk-samarbete satt sina spår i form av moogsynthar och rymdsamplingar. "Panda Bear meets the grim reaper" enskilda låtar flyter samman till en helhet, en tydlig känsla, som kaotiska minnesfragment av en perfekt sommardag. Det är verkligen mycket bra.

Joachim Sundell/TT

joachim.sundell@tt.se