Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivrecension: Modest Mouse

"Strangers to ourselves"
(Epic/Sony)
Betyg: 3/5
Bästa låt: "Coyotes"

Annons

2007 kom den senaste Modest Mouse-plattan, vilket innebär att indierockveteranerna har jobbat på "Strangers to ourselves" i åtta år och bandet uppges ha varit så inspirerade att de spelade in material till två hela album av bara farten. Och ändå låter det, på gott och ont, ungefär som vanligt.

Isaac Brock sjunger precis lika bra som han alltid har gjort, de intrikata melodierna förnöjer och låtar som "Ansel", "Coyotes" och "Wicked campaign" är toppen. Men albumet håller inte hela vägen, det innehåller idiotiskt många låtar (15 stycken) och soundet känns ofta daterat.

För den moderna indiediggare som bara hört talas om Modest Mouse genom Vampire Weekends "Step" är dock "Strangers to ourselves" en okej introduktion som, förhoppningsvis, kan leda vidare till Issaquah-bandets klassiska album från slutet av 1990-talet.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se