Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivinspelning pågår på Lugnviksskolan

Att vara arg, ledsen, rädd eller glad. Det handlar låtarna om som eleverna i klass tre på Lugnviksskolan skrivit och spelat in.

I musiksalen på Lugnviksskolan pågår en inspelning för fullt. Det är klass tre, grupp gul som spelar in låtarna till sin kommande skiva.

Till hjälp har de Anders Kronlund, tidigare medlem i Lars Vegas trio, som under hösten hjälpt dem att skriva låtarna och göra musiken till.

Tillsammans har de skrivit fyra låtar som utgår från känslorna arg, glad, rädd eller ledsen och handlar till viss del om saker som eleverna själva har varit med om. Totalt är det fem låtar som de spelat in och den femte låten är sedan tidigare skriven av Calle Hernmarck, musiker och lärare på Sjöängsskolan i Lugnvik.

– En gång fick jag en teckning sönderriven och det handlar låten ledsen om, berättar Olle Björk.

Eleverna har blivit indelade i grupper och vare grupp har fått var sin låt att skriva.

– Det som har varit svårast var att bestämma hur låtarna skulle vara, om det skulle handla om flera personer, om allt skulle utspela sig under en dag eller en vecka till exempel, säger Bente Skåle.

Nästa vecka väntas skivsläpp tillsammans med fika för inbjudna föräldrar.

– Pengarna för skivan ska gå till klasskassan, kanske blir det en klassresa för pengarna, säger Olle Björk.

– När vi har blivit lite äldre, fyller Bente Skåle i.

Bente Skåle, Isabelle Magnusson, Olle Björk och Alec Blomqvist är fyra av eleverna från klass tre, grupp gul. De instämmer alla om att det varit roligt att få göra en skiva.