Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivaktuella ankor på väg till Polen

I morgon kommer Ducks Can Grooves nya ep "Boom and bust". Sedan drar trion till Polen för att möta en legend.

Trummisen Erik Edlund, gitarristen Stefan Edfeldt och basisten Göran Backlund är på väg ut i världen igen. Den 29 oktober avslutar de en tjugo dagar lång gitarrfestival i Polen och de gör det tillsammans med en riktig legend, Larry Coryell, som har över 60 skivor i bagaget och fortfarande är en stark gitarrist att räkna med.

– Coryell har samarbetat med alla storheter som finns. Han brukar kallas för The godfather of fusion och var med och skapade genren redan i slutet av 1960-talet. Vi har spelat med honom i New York också, det ska bli jättekul att möta honom igen, säger Stefan Edfeldt.

Ducks Can Groove har gjort sig kända som tributeband till Jimi Hendrix, men de skriver också egen musik. På senaste fullängdaren "Crankable grooves", som kom förra året, samsas influenser av blues och jazz med moderna inslag och sång. Nu kommer nya ep:n "Boom and bust".

– Den innehåller bara eget material och släpps digitalt. 11 december blir det stort releasekalas på Jazzköket. Det var första datumet som vi alla tre var lediga samtidigt. Det är så där när man har att göra med riktigt bra musiker, säger Stefan Edfeldt.