Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skitdagar

Ni vet de där dagarna när allt känns segt. Dagarna då saker hela tiden går en emot. Dagarna då man trampar och trampar som i gegga och inte tar sig fram en endaste millimeter. Skitdagar kort och gott.

Den senaste veckan har varit full av dem.

Det hela började förra lördagen. Jag vaknade upp trött och seg. På kvällen skulle vi hem till min svärmor på middag. Till saken hör att varje lördag spelar hennes gubbe och min svåger på trav. De köper andelar i ett större travsystem. Tidigare har även jag varit med och spelat, men då har hästarna sprungit som om de varit halta, lytta, halvblinda och allmänt intelligensutmanade. Detta faktum ledde till att jag bestämde mig för att inte slänga bort fler hundringar på den kapitalförstöring som heter V75. Nej, jag avstod från att köpa in mig.

Tillbaka till lördagen. När jag, K, bebisen och den galna beaglen anlände till svärmors lägenhet var det tjo och tjim. Champagnekorkar flög i luften och gubben och svågern sjöng i kör Vi har vunnit på travet. De hade vunnit en halv miljon. Jag och K hade lite svårt att dela deras glädje, (alla som har försökt leva på föräldrapenning förstår antagligen det), och i och med detta blev lördagen en skitdag för mig.

Söndagen var kall och grå. K var trött och sur, bebisen dreglade järnet och den galna beaglen gnällde och skällde konstant på mig för att få gå ut i regnet. Ännu en skitdag.

På måndagen möttes jag av en gigantisk mailhög och ett av mailen berättade att en av deltagarna som ska vara med i programmet jag producerar var tvungen att ställa in sin medverkan. Skitdag tänkte jag när jag fick börja panikleta efter en ny matglad deltagare.

På tisdagen hittade jag en perfekt ersättare. Jag och kollegan var hemma hos henne och under glada skratt mumsade vi på en hembakt chokladkaka. Toppendag, tänkte jag mellan tuggorna. På kvällen ringde den nya deltagaren och sa att hon av personliga skäl inte kunde vara med. Skit också.

På onsdagsmorgonen tog jag telefonen och började leta efter en ersättare till ersättaren. I detta läge när jag behövde min telefon som mest pajade den. Enda siffran som jag kunde slå var 1. Efter en timme gick mobilen över från att inte ringa alls till att helt plötsligt på egen hand ringa upp personer på måfå i telefonboken. En skitskitdag.

Torsdagen fick tillbringas på diverse mobilbutiker och i samtal med kundtjänster. Skitdag.

Givetvis borde jag avsluta detta med något positivt som att jag har hälsan och pengar ger ingen riktig lycka, min fru är den underbaraste och min dotter är det största och bästa som skett eller jag har lyckan att jobba med det jag gillar allra mest.

Men det gör jag inte. För även när jag skriver detta är det en skitdag. Och det bästa med skitdagar är att man får vara på skithumör.

Ha det!