Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skitavslöjanden blir till vilda sadistiska bondagelekar

Jag känner att jag blir förbannad. Det har varit mycket snack om kungen den senaste veckan och jag har liksom, tydligen allra flesta, inte läst boken som alla snackar om. Förlaget uppger att första upplagan på 20 000 exemplar sålt slut och att 30 000 nya ska tryckas. Förläggaren måste ju vara dum i huvet. Vilken som helst borde ju fatta att skriver man fem meningar om att statschefen varit på strippklubb så behövs det massor av trycksvärta. Så funkar vi. Jag har som sagt inte läst boken, men vad jag begriper är den full av anonyma berättelser och spekulationer. På något sätt försöker författarna dölja snaskuppsåtet med att påstå att kungen skulle ha befunnit sig på ställen som inte varit hälsosamma för honom.

Av en källa som jag tyvärr inte kan avslöja har det framkommit att även bokens författare befunnit sig på ett ställe som kanske inte var fullkomligt hälsosamt för honom. De utdrag ur boken och de anonyma kvinnor som lättat sitt hjärta vittnar om så oskyldiga tillställningar att förmodligen inga fjuniga kvällstidningsreportrar ens skulle orka gå på ett sånt ställe. I en av kvällisarna berättade i går någon nacke att en av kungens bundsförvanter klätt sig i en CHOCK-rosa bikini, som varit för liten för honom. Huh, så hemskt. En klassfest i nian är nog mer komprometterande.

Vad som är irriterande med skvallret är att det följer traditionen "ingen rök utan eld". Små skitavslöjanden blir i folkmun efter några varv till vilda sadistiska bondagelekar. Det får vara hur det vill med kungens festande. Jag är ingen rojalist och skiter följaktligen fullkomligt i om statschefen gjort det eller det. Det enda jag kan tycka är att han är dyr i drift, men det tyckte jag redan innan skvallerboken slog ner på svenska kulturredaktioner. Det fanns en likande historia här i Jämtland för ett tag sedan, där författaren också använt ett antal anonyma källor för av berätta historien om kungen av Jämtland. Vissa förståsigpåare gick i taket och pekade på det omoraliska i att hänga ut någon och hänvisa till anonyma källor. Jag har inte hört så många gaffla om anonymitetens gissel när det gäller boken om kungen utan folk verkar tycka att skvallerboken är ett bevis på att kungen är en horkarl.

För delar av den svenska befolkningen är nästa söndag årets viktigaste dag. Fars dag. Tänk vad skönt med frukost på sängen, slippa städa och laga mat. Ni får tro att jag är en sur person, men jag har inte mycket till övers för de som marknadsför Fars dag.  Handen på hjärtat. Vilka grejer tror handlarna att en reguljär svenska far är intresserad av? Jo, slipsar, skjortor och skruvmejslar. Ända sedan jag var liten, och det är ett tag sedan nu, har nyckeln till en faders hjärta varit nåt av det jag nyss räknade upp. Det är okej att ge en pappa en skruvmejsel, men ge en mor en lika stereotyp kavel på mors dag så får den som törs, se vad som händer.