Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiduniversitetet kan minska med hälften

Färre studenter och färre grenar. Det kan bli verklighet om skiduniversitetet får minskat klirr i kassan.

Skiduniversitetet är beroende av finansiärer om utbildningen ska överleva. Inför kommande period, 2014 till 2018, är det därför viktigt att så många som möjligt vill vara med och bidra med så mycket pengar som möjligt. I dagsläget ser det ut som att det kan bli ett problem.

Kommunen föreslås bidra med 550 000 kronor i finansiering. Men Länsföresäkringar som tidigare år har gått in med en finansiering på 500 000 kronor kan däremot komma att minska.

"Länsförsäkringar har aviserat att man inte avser gå in med finansiering i samma utsträckning som tidigare. Svenska Skidförbundet har fått i uppdrag att förhandla med Länsförsäkringar om finansiering", står det i det tjänstemanna förslag till kommunstyrelsen.

Så med andra ord verksamheten kommer att anpassas efter hur mycket pengar som kommer in. Det kan innebära färre studenter och/eller färre grenar. Det skulle innebära en halvering av skiduniversitetet, står det i förslaget.

I övrigt räknar styrgruppen för skiduniversitetet med att Regionförbundet finansierar med 550 000 kronor och Mittuniversitetet 300 000 kronor, det är 100 000 kronor mer än vid förra avtalsperioden.