Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidtjuven passar på när du pustar ut

En systematisk skidtjuv eller tjuvar härjar i Åre.

Hittills har 25 par skidor blivit stulna

– Var uppmärksam, säger Per Thelin, förundersökningsledare på polisen.

Skidsäsongen är igång i Åre. Med andra ord, ett perfekt tillfälle för klåfingriga personer att passa på. Hittills har 25 par skidor stulits från hela skidområdet. Polisen räknar med att det handlar om fem till sex par i veckan som försvinner.

– Det är både hyrskidor och privata skidor som stjäls, mestadel är det privata, säger Per Thelin.

Tjuven eller tjuvarna passar på när trötta skidåkare stannar till för att fika eller äta. När ägarna sedan kommer ut igen är skidorna borta. Enligt polisen har stölderna skett i hela området vilket också gör det svårare att få tag i någon misstänkt.

– Vi har inget att gå på just nu, säger Per Thelin.

Så hur ska man göra för att inte bli av med sina skidor?

– Försvåra för tjuven. Lås fast skidorna där det finns möjlighet att göra det. Be någon vän vakta dem om du själv måste gå i väg, ha uppsikt över skidorna, placera ut en skida här och en skida där. Var också uppmärksam på om det är någon som står och iakttar när du tar av dig skidorna, säger Per Thelin.