Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstjärnan var överlägsen i DM

Ida Ingemarsdotter tänkte springa banintervaller. I stället vann hon terräng-DM överlägset.
– När man får en nummerlapp på sig tar man i lite extra, säger hon.

En spännande säsong med världscupen hemma i Östersund och VM i Falun väntar skidstjärnan Ida Ingemarsdotter.

– Bara jag kan hålla mig skadefri och blir uttagen till världscupen och VM blir det en rolig februari, säger hon.

När det gäller träningsformen tycker hon att det ser bra ut just nu.

– Jag tycker att jag ligger bra till. Det känns som att jag har tagit ett litet kliv till och jag hoppas att det ska hålla i sig.

När terräng-DM avgjordes trodde många att det skulle bli en duell mellan OS-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter och Vasaloppsvinnaren Laila Kveli. Men speciellt mycket till duell blev det aldrig.

Laila Kveli tog kommandot de första två kilometerna. Halvvägs in på banan gick Ida Ingemarsdotter förbi och skaffade sig ett rejält försprång vid varvningen. OS-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter avverkade de åtta kilometerna på 30.54, nästan en minut snabbare än tvåan Laila Kveli.

– Det var viktigt att hålla ett högt tempo. Att jag klarar att springa ifrån Laila, som är en duktig löpare, visar att jag har gjort någonting rätt med löpträningen i sommar, säger Ida Ingemarsdotter.

Om det var odramatiskt i damklassen var det desto mer jämnt bland herrarna. Rasmus Grelsson från Trångsviken och Simon Jörgensen från Sportsgym hade sällskap i ungefär 11,5 av loppets 12 kilometer. Sedan satte spurtstarke Rasmus Grelsson in slutstöten och vann med säker marginal.

– Man måste vara lite taktisk. Jag vet att jag är stark i spurten och därför ville jag ta det lugnt och satsa på spurten om jag inte kände mig pigg, säger Rasmus Grelsson.

Trångsvikenlöparen har haft en bra sommar med flera fina insatser på löparbanor.

– Det är tuffare för mig i terräng Därför kändes det här extra roligt, säger han.