Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstart i Härjedalsfjällen

I onsdags startade skidåkningen på Funäsdalsberget och kommande lördag är det dags för premiär både på Vemdalsskalet och Klövsjö.

Först på plats i Funäsdalen var Malungs skidgymnasium och därefter kommer Europacupen Sverige för att förbereda sig inför tävlingssäsongen.

Det var sexstolsliften och den 1.500 meter långa Smebacken, som bl.a. används för tävlingarna i Europacupen som öppnades på Funäsdalsberget.

– Känns fantastiskt roligt att återigen vara först i Sverige med att öppna för vintersäsongen, säger Kevin Kirk vd på Funäsdalens Alpina.

– Vi har jättefina förhållanden för träning och tävling med käppdjup i hela den långa pisten, menar Per Wilhelmsson vid Pinnens skidskola.

Charlie Laband, tränare på skidgymnasiet i Malung säger så här:

– Det är väldigt fina förutsättningar för att åka skidor och träna. Bra med snö och anläggningen har gjort ett kanonjobb.

I Vemdalen är det alltså dags för skidpremiär på lördag.

– Vi öppnar sexstolsliften Pass Express och Persbacken på Vemdalsskalet och sexstolsliften Klövsjö Express och Storslalombacken i Klövsjö, säger Malin Häggblad vid Skistar Vemdalen.

– Säsongspremiär redan i oktober är tidigt, men inte speciellt ovanligt. Vemdalens tre skidområden har idag mycket kraftfulla snösystem, vilket innebär att det räcker med bara några dygns kyla för att skidåkningen ska kunna komma igång. Från mitten av november blir det aktuellt att köra igång Björnrikes nya Grizzly Express med tillhörande skidåkning, säger destinationschefen Torgny Svensson.