Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidresan räddad för Kastaleleverna

Eleverna vid Kastalskolan i Brunflo får åka på sin efterlängtade skidresa till Duved den 1 april.

Som LT berättat tidigare hade Kastalskolan tänkt ta ut 100 kronor av de 300 eleverna i avgift för sin årliga friluftsdag i Duved. En friluftsdag som kostar cirka 30 000 kronor och som då täcker in resa, skidhyra och liftkort.

Men problemet var att den avgiften kolliderade med Östersunds policybeslut om att skolorna inte får ta ut avgifter av elever. Och därmed var fjällresan för eleverna i årskurs 6-9 i fara. Skolan fick ändra sina planer och började förbereda för en resa på hemmaplan i stället.

Men nu kommer de iväg tack, dels tack vare Peter Ahlberg vd för Dollarstore, som kontaktat skolan och skänkt de 30 000 kronorna som fattades. Samtidigt har även Kastalskolans rektor Christer Andersson varit i kontakt med kommunens jurister för att få vet hur skolan ska hantera policybeslutet. Och de anser nu att bidraget kan gå direkt till skolans idrottsförening.

– Som jag förstår det verkar det vara ok att gå via skolans IF eftersom de har rätt att få ekonomiskt stöd. Så då kommer vi att kunna åka iväg som planerat, säger han.

Har ni berättat för eleverna?

– Ja lärarna har informerat om det här och de väldigt glada över det här naturligtvis.

Hur tänker ni inför nästa års friluftsdag?

– Det är ett helt år kvar så det går inte säga något om hur vi ska agera redan nu.