Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidklubb tvingas ta bort byggnad trots kommunlöfte

Klubben ville ha en bod i skidbacken där barnen kunde få varm saft. De fick löfte om att ha den från kommunen. Nu hotar samma kommun med böter om den inte tas bort.

Östersund Frösö slalomklubb bedriver delar av sin skidverksamhet i backen vid Ladängen på Frösön. Det är många barn som tränar i klubben och tanken väcktes att det behövdes en bod för dem att kunna byta om och värma sig i. Samt att kunna ha enklare kaféverksamhet.

En handläggare på Östersunds kommun gav klartecken att ställa upp boden i backen.

Efter att ha jagat sponsorer bland företag och föräldrar så fick klubben tag i en passande byggbod. Sammanlagt är värdet av boden och det arbete som sponsrande företag lagt ner värt i storleksordningen 60 000 kronor.

– Vi fick lov från kommunen att ställa byggnaden i backen, säger Patrik Mikelsson, som är engagerad i klubben som förälder åt idrottsutövande barn. Jag var själv och satte ut markeringspinnar i marken där boden skulle stå, kommunens personal tycket placeringen var perfekt. Sen hjälpte de även till att med maskinkraft schakta i ordning den yta där boden nu står, säger Patrik Mikelsson.

När boden väl var på plats reagerade kommunen. Byggloven var inte i ordning.

Nu kräver Östersunds kommun att boden tas bort annars hotas skidklubben av böter.