Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidåkarna dominerade i terräng-DM

Det var längdåkarnas dag i Brunflo.

Den stentuffa terrängbanan passade många av dem bra.

– Riktigt jobbigt, men ett grymt bra träningspass, säger den nye DM-mästaren Anders Södergren, Trångsviken.

Herrseniorerna sprang en runda på fyra kilometer tre gånger. Klättringen från sjön upp till skidstugan skördade sina offer.

– Anders var riktigt stark uppför. Det var då han började ta täten på första varvet, säger klubbkamraten Rasmus Grelsson som slutade trea i loppet.

Simon Jörgensen, Sportsgym, var ensam om att kunna hota Södergren. Men det var relativt tidigt i loppet. Luckan växte snabbt till 20 sekunder, och på sista varvet drog Södergren ifrån ännu mer och segermarginalen landade på 50 sekunder.

– En riktigt fin terrängbana måste jag säga. Det var mycket upp och ner, säger Anders Södergren, som faktiskt fick jobba hårt för att hänga med i farten den första kilometern.

– "Perra" (Per-Erik Hellström) drog på rejält och försökte skapa en lucka. Jag fick slita för att hänga med, och då tänkte jag att nu drar jag på uppåt så jag tröttar ut de där snabba benen.

För Anders Södergren var lördagens tävling ett perfekt träningspass.

– Det här är den bästa formen av träning, och det kändes riktigt bra i kroppen. Det var mitt bästa lopp för i år, säger han.

Även på damsidan segrade en längdåkare. Offerdalstjejen Evelina Bångman slog Åsa Wiklund, Sportsgym, med 43 sekunder.

– Det kändes verkligen roligt att få slå henne. Jag vet ju att hon är en riktigt bra löpare så på förhand tänkte jag bara försöka hänga på så gott det går, säger Evelina Bångman.

Men efter drygt två av åtta kilometer fick hon en lucka.

– Jag kände att luckan växte hela tiden, så då var det bara att köra på, säger hon.

Det fanns också många längdåkare på ungdomssidan. En duktig sådan är Svegskillen Jesper Persson (tävlandes för Åsarna) som faktiskt toppar Sverigelistan på 1500 meter bana i sin åldersklass.

På lördagen vann han terräng-DM före Erik Hennings (Trångsviken) och Erik Engelin (Offerdal).

– Det kändes bra i dag. Jag tyckte att jag kunde trycka på, säger Jesper Persson, som inte bestämt sig för om det är längd eller löpning som gäller.

– Det är nog mer längd. Men jag ska satsa mer på löpning nu tror jag. Det är roligt att det har gått så bra, säger han.