Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicenter storsatsar

Åsarna skicenter utökar sin boendekapacitet. Med två nya stugor blir den nästan dubbelt så stor.

– Företaget går bra, då kan man inte stanna av, säger ägaren Håkan Svensson.

Håkan Svensson och hans fru Britt-Marie har ägt Åsarna skicenter sedan 1997 och upplevt både dåliga och, som nu, riktigt bra dagar. De senaste fyra åren har företagets omsättning stigit från 9,2 miljoner till 15,2 miljoner.

– Det går riktigt bra nu, det är intressant och roligt. Det är många faktorer som spelar in. Att E45 blev europaväg tror jag smittar av sig en hel del, fler och fler kommer den vägen, säger Håkan Svensson.

Nu vill bolaget utvecklas och göra det genom att satsa mer på boendedelen. Nyligen har två stugor köpts från Östersunds camping.

– Vi har behov av boende med hög standard, säger Håkan Svensson.

De nya stugorna rymmer 14 lägenheter, totalt 54 nya bäddar. Det gör att Åsarna skicenter i fortsättningen kommer ha 122 sängplatser.

– Vi har sett att det behovet finns, säger Håkan Svensson.

Just nu jobbas det för fullt med att renovera stugorna invändigt.

– Det måste vara klart till efter jul, för då är det fullbokat. Målet är att det ska bli klart så fort som möjligt. Det kommer kosta runt två miljoner, det är en bra investering, säger Håkan Svensson.

Under lågsäsong har Åsarna skicenter 14 anställda, under högsäsong arbetar 24-25 personer i verksamheten.

– Det är roligt när man håller till i en så liten ort som Åsarna där det bor 350 personer. Det är värdefullt med sysselsättningen, sedan tycker vi själva att det är väldigt roligt, säger Håkan Svensson.

Ägarna till företaget har flera investeringsplaner, men inget mer som är aktuellt under 2013.

– Nu ska vi ställa i ordning det här så det blir så bra som möjligt inför vintern, säger Håkan Svensson.