Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå straffade Leksand i Dunderhallen

838 personer fick se Skellefteå straffa Leksand i Dunderhallen.

När dalmasarna släppte på respekten i tredje perioden bjöds publiken på stor underhållning.

– Bra för oss att få möta ett så bra lag inför seriestarten, säg Mikael Johansson i Leksand, efter 0–3-förlusten.

Stora stygga mästarna Skellefteå åtnjöt stor respekt i första perioden, och satte av i en väldig fart. Det tog en stund innan Leksand vande sig vid det ursinniga tempot.

1–0 av slogs in på retur av Melker Karlsson efter drygt fem minuter. Och Leksand kan skatta sig lyckliga att det blev det enda målet i första perioden.

– Vi hade för stor respekt och blev ifrån åkta i första perioden, konstaterar Mikael Johansson, som bildade förstakedjan tillsammans med Ryan Russel och Matt Fornataro.

Det blev inget mål från trion i Strömsund trots att Leksand så sakta kom in i matchen. Skellefteå gjorde 2–0 i andra perioden (ett snyggt anfall där Petter Emanuelsson avslutade på ett fint pass från Melker Karlsson). Och när Leksand tog ut målvakten och pressade som hårdast i slutet av tredje avgjorde Pierre-Edouard Bellemare i öppen kasse.

– Vi förstod hur vi skulle spela på slutet och kunde pressa på. Men det var bra för oss att känna på hur det är att möta ett av de bästa lagen, säger Mikael Johansson.

• Börjar ni hitta formen inför seriestarten?

– Ja, det känns bättre och bättre i benen nu när vi har börjat släppa på träningen. Det ska bli kul att inleda säsongen.

Skellefteå var förstås nöjda över segern och kunde resa hem för två slutliga träningsmatcher på hemmaplan inför seriestarten.

– Vi gör en bra match i dag. Det är inte riktigt samma stil i tredje perioden men över 60 minuter gör vi en bra match, säger den storväxte forwarden Oscar Sundqvist i Skellefteå.

– Nu har vi två matcher kvar på hemmaplan och sedan ska vi vara rejält redo till den 14:e september, avslutar han.