Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå slog Modo igen

Annons


En för alla, alla för en.

Devisen gäller i allra högsta grad för Skellefteå, elitseriens stora överraskning så här långt.

-En härlig vinst, vi har tagit många små steg framåt, säger forwarden Anders Söderberg efter 4–2-segern mot Modo.

Det var fjärde fullpoängaren i rad hemma i Skellefteå. Och precis som senast mot Brynäs vände laget ett underläge.

Efter hemmalagets blixtstart med 1–0 efter 24 sekunder jobbade sig Modo anfört av Niklas Sundströms trio med norrmännen Skröder och Zuccarello-Aasen ikapp och förbi.

Men Skellefteå har självförtroende och arbetsmoral så det räcker och blir över. Laget vägrar att förlora – har för övrigt aldrig låtit Modo åka hem med tre poäng från Skellefteå i modern tid – och kom igen.

Anders Söderberg får något speciellt i blicken när Modo finns i andra båset. Det är i Övikslaget han är fostrad men det är i Skellefteå han nu blommar för femte säsongen i rad. Den här säsongen slog han ut mot Modo.

-Det har varit lite segt i början, vi har en ny line och känner varann bättre och bättre för varje match, erkänner Söderberg som nu såg ut att stortrivas vid sidan av Erik Forssell och Kent McDonell.

Efter sju passningspoäng tidigare kom nu också första målet för 33-åringen.

Det var det viktiga, men konstiga, 2–2-målet efter 14.11 i den andra perioden.

-Jag missade passningen. Slarvigt, säger Söderberg, som serverade Niklas Sundström pucken. Men Sundström blev så paff att han gav den i retur till Skellefteåforwarden som ensam med Karol Krizan i Modos mål inte gjorde något misstag.

Sedan vägde tillställningen definitivt över till Skellefteås favör när Söderberg strax före den sista vilan spelade fram McDonell till 3–2.

-Det kommer alltid att kännas speciellt att möta Modo, även om det är många år sedan jag spelade där, säger Anders Söderberg.

Sedan försöker han sig på att förklara vad det är som gör Skellefteå till ett av elitseriens bästa lag just nu:

-Vi har fyra kedjor som går in och gnuggar och spelar ett bra försvarsspel. Och så är vi grymt bra tränade, vi vet att vi orkar, säger han.

Skellefteåforwarden glömde att laget har två bra målvakter. När Andreas Hadelöv började serien tveksamt kom oprövade Nicklas Dahlberg in och storspelade sig upp i topp på målvaktsligan.

Nu var Hadelöv tillbaka och imponerade igen.

Mer läsning

Annons